Kleuterturnen

Het kleuterturnen is opgedeeld per leeftijdsgroep en niet per niveau.

Er zijn 3 leeftijdsgroepen; (3-jarigen, 4-jarigen en 5-jarigen). De kleutergroepen zijn gemengde groepen (meisjes en jongens samen). De allerjongsten kunnen starten vanaf 2,5 jaar (het moment dat ze ook naar school gaan).

Kleuterturnen heeft als grootste doel de behendigheden (evenwicht, coordinatie, sprongkracht,lenigheid…) van de kleuters op een speelse manier uit te bouwen.

Daarnaast wordt natuurlijk ook de nodige aandacht besteed aan het aanleren van de basisoefeningen van het recreatieve turnen (trampolinespringen, koprollen, sprongen, rekstok, …)

Voor het kleuterturnen is geen specifieke turnkledij vereist; een short en T-shirt volstaan.

Lidgeld

Het lidgeld omvat het lidmaatschap van de Koninklijke Turnkring Aalst, het lidmaatschap van de Gymnastiek Federatie Vlaanderen (geldt als reductiekaart bij toegang tot wedstrijden georganiseerd door de GymFed), de verzekering, een abonnement op het magazine 'Gymtalk!' (één exemplaar per gezin, uitgezonderd kleuters), de trainingen, eventuele wedstrijdlicenties en de vakantietrainingen voor de (pre-)competitiegymnasten. Niet inbegrepen: wedstrijdkledij, inschrijvingsgeld internationale wedstrijden.