WAGC - Tumbling

Tumblers uit Aalst aan het werk in St-Petersburg!

Afbeelding

Op zondag 11 november vertrokken 3 jonge tumblers van de Koninklijke Turnkring Aalst naar St-Petersburg, Rusland om er deel te nemen aan de World Age Group Competitions (het WK voor jeugd). Jonge toppers van over de hele wereld zullen aanwezig zijn: USA, Frankrijk, GBR, POR, Australië…Nore Schockaert (11 jaar), Sam Vanden Berghe (12 jaar) en Sara Neyrinck (13 jaar) zullen er ons land vertegenwoordigen.

“De belangrijkste doelstelling voor onze meisjes is ervaring opdoen. Ze zijn nog jong en hebben nog veel te leren op internationaal niveau. Anderzijds is de motivatie zeer hoog en hebben ze ambities om het beste van zichzelf te geven. Vorige maand nog namen ze alle drie deel aan de Loulé Cup in Portugal. Dit was een zeer goede test die ze allen goed doorstaan hebben. Sam haalde er zelfs een finale tussen enkele wereldtoppers! Of een finale tijdens de WAGC mogelijk is? Alles kan in de tumblingsport maar het belangrijkste is dat ze hun persoonlijke doelstellingen behalen” zegt headcoach Natalie De Neef van KT Aalst.

Coach Sarie Steenackers begeleidt de meisjes in St Petersburg. Dat is ongetwijfeld een meerwaarde ten opzichte van vorig jaar, in Sofia Bulgarije. De deelname aan dit prestigieuze tornooi hebben de turnsters vorig seizoen verdienstelijk afgedwongen op het Vlaams en Belgisch kampioenschap. Ze sprongen alle drie de norm die door de Gymnastiekfederatie werd opgelegd en konden zo een plekje veroveren binnen de Belgische delegatie.

Donderdag 15/11 komt Sara in actie, zondag 18/11 is het aan Sam en Nore. Alle andere gymnasten van het tumblingteam, vele gymnasten vanuit de club en heel wat familieleden supporteren met veel enthousiasme vanuit België.

“Vooral de Russische en Britse gymnasten worden zeer jong opgeleid en zijn zeer sterk maar we hopen zeker de komende jaren ons mannetje te kunnen staan.” Dankzij de gloednieuwe gymzaal op Schotte kan deze nieuwe lichting talenten zich de komende jaren ontpoppen tot echte wereldtoppers. Het werd hen eerder reeds voorgedaan door enkele voorgangers van KT Aalst. Zo behaalden Helen Haentjens in 2010 in Metz en Febe Demulder in Birmingham in 2011 beiden zilver op een WAGC.