KT Aalst draagt het fysieke en mentale welzijn van haar gymnasten hoog in het vaandel

Naar aanleiding van de recente persberichten rond ongepast gedrag van coaches en begeleiders in de gymnastiek wil KT Aalst openlijk aangeven dat wij het welzijn van onze gymnasten hoog in het vaandel dragen. 

De visie van de club bestaat erin dat alle gymnasten, jong en oud, competitiegymnast of recreant, met veel enthousiasme en op een gezonde en veilige manier hun sport kunnen beoefenen. Onze trainers kregen in het verleden reeds opleidingen over grensoverschrijdend gedrag, net omdat de club dit zo belangrijk acht. Coachen kan op een ondersteunende en positieve manier en dat wordt aangemoedigd in onze club. Daarenboven bestaat er ook een gedragscode met als doel correcte relaties en de samenwerking met gymnasten op te bouwen en te handhaven. 

Wie een luisterend oor nodig heeft omtrent dit thema, kan in onze club terecht bij een aanspreekpunt integriteit (API). Deze kan je bereiken via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Samen sterk om grensoverschrijdend gedrag uit de sport te krijgen!