Kleuterturnen

Het kleuterturnen is opgedeeld per leeftijdsgroep en niet per niveau. Er zijn 3 leeftijdsgroepen; (3-jarigen, 4-jarigen en 5-jarigen). De kleutergroepen zijn gemengde groepen (meisjes en jongens samen). De allerjongsten kunnen starten vanaf 2,5 jaar (het moment dat ze ook naar school gaan).

Toestelturnen

De recreatieve basisgroepen zijn opgedeeld per niveau en niet per leeftijdsgroep. Nieuwe leden worden in het begin van het turnjaar getest. Bestaande leden worden tijdens de laatste lessen van het turnjaar getest.

Acro

Voor deze discipline is een stevige basis turnvaardigheid vereist. Acrogym is een dynamische spectaculaire gymnastiekdiscipline voor jongens en meisjes. Indrukwekkende piramides en salto’s worden afgewisseld met dans en grondoefeningen. Aangezien er gewerkt wordt in een vast team van 2 à 3 gymnasten speelt wederzijds vertrouwen en een goede samenwerking tussen de partners een belangrijke rol. Daarnaast moet de gymnast ook over de nodige lenigheid, kracht en afwerking
beschikken. Er worden strenge selectienormen gehanteerd.

Tumbling competitie

Bij tumbling springen de gymnasten sprongenreeksen op een lange, verende baan. In een flitsend tempo volgen flik-flaks, rondats, salto's enz. elkaar op. Er wordt getraind op lenigheid, kracht en sprongtechniek.Er worden strenge selectienormen gehanteerd.

Tumbling en Trampoline recreatief

Deze groepen zijn gericht op tumbling en trampoline. De gymnasten blijven recreatief aan de slag en hebben reeds heel wat basisvaardigheden verworven die aangeleerd werden in de ‘kleur groepen’.

Onze groepen bestaan uit volgende dieren: poema, panter en lynx.

Beloftevolle jongeren

Hier wordt aan jong turntalent (jongens en meisjes) een kans geboden om intensiever te werken aan lenigheid, kracht en techniek om zo sneller een overstap te kunnen maken naar competitie acro of tumbling. Men kan niet op eigen initiatief voor deze groep inschrijven, m.a.w. er gebeurt een selectie.