Jongensturnen

Vanaf het seizoen 2019-2020 hebben we de jongens vanaf niveau wit-pro samen gebracht in een jongensgroep. De eerste week trainen alle jongens samen en nadien zal er een opsplitsing in 2 groepen komen op basis van het niveau en leeftijd. De beide jongensgroepen zullen op dezelfde dag trainen.

In deze groepen bieden we verder basisgymnastiek op volgende toestellen aan: grond – herenbrug – rekstok – herenbrug – ringen – paard met bogen – Pegasus – plint – minitrampoline en maxitrampoline. Hier verwerven de kinderen, naast het verder ontplooien van hun motorische competenties, ook verschillende gymnastiekbewegingen aangepast aan de leeftijd. Niet alle toestellen worden bij alle groepen gebruikt. Bij de recreagym gaat de aandacht meer naar het trainen van specifieke vaardigheden, de vooropgestelde doelen per groep zijn gebaseerd op de ‘gym stars’, een instrument van de GymFed.

 

Lidgeld

Het lidgeld omvat het lidmaatschap van de Koninklijke Turnkring Aalst, het lidmaatschap van de Gymnastiek Federatie Vlaanderen (geldt als reductiekaart bij toegang tot wedstrijden georganiseerd door de GymFed), de verzekering, de trainingen, eventuele wedstrijdlicenties en de vakantietrainingen voor de (pre-)competitiegymnasten. Niet inbegrepen: wedstrijdkledij, inschrijvingsgeld internationale wedstrijden.