Acro competitie

Voor deze discipline is een stevige basis turnvaardigheid vereist. Acrogym is een dynamische spectaculaire gymnastiekdiscipline voor jongens en meisjes. Indrukwekkende piramides en salto’s worden afgewisseld met dans en grondoefeningen. Aangezien er gewerkt wordt in een vast team van 2 à 3 gymnasten speelt wederzijds vertrouwen en een goede samenwerking tussen de partners een belangrijke rol. Daarnaast moet de gymnast ook over de nodige lenigheid, kracht en afwerking
beschikken. Er worden strenge selectienormen gehanteerd.

De gymnasten worden opgedeeld in verschillende niveaus A,B,C en pre-competitie.

De pre-competitie gymnasten nemen ook al deel aan enkele wedstrijden. Onderpartners worden aangeraden zich ook nog aan te sluiten bij een niveaugroep. Bovenpartners zullen ook doorverwezen worden naar één of meerdere aanvullende groepen om hen optimaal voor te bereiden op de overstap naar de competitiegroep.

Lidgeld

Het lidgeld omvat het lidmaatschap van de Koninklijke Turnkring Aalst, het lidmaatschap van de Gymnastiek Federatie Vlaanderen (geldt als reductiekaart bij toegang tot wedstrijden georganiseerd door de GymFed), de verzekering, de trainingen, eventuele wedstrijdlicenties en de vakantietrainingen voor de (pre-)competitiegymnasten. Niet inbegrepen: wedstrijdkledij, inschrijvingsgeld internationale wedstrijden.