Toestelturnen

De recreatieve basisgroepen zijn gericht op alle toestellen en zijn opgedeeld per niveau en niet per leeftijdsgroep. Nieuwe leden worden voor aanvang van het turnjaar getest om te bepalen in welk niveau ze kunnen starten. Bij de huidige leden is er een permanente evaluatie.

In deze groepen bieden we verder basisgymnastiek op volgende toestellen aan: grond – balk - damesbrug - herenbrug – rekstok – ringen – paard met bogen – Pegasus – plint – minitrampoline en maxitrampoline. Hier verwerven de kinderen, naast het verder ontplooien van hun motorische competenties, ook verschillende gymnastiekbewegingen aangepast aan de leeftijd. Niet alle toestellen worden bij alle groepen gebruikt. Bij de recreagym gaat de aandacht meer naar het trainen van specifieke vaardigheden, de vooropgestelde doelen per groep zijn gebaseerd op de ‘gym stars’, een instrument van de GymFed.

De groepen zijn onderverdeeld in niveaugroepen wit, wit-pro, geel, oranje, oranje-pro, rood, paars, groen, blauw, grijs en zwart.

Lidgeld

Het lidgeld omvat het lidmaatschap van de Koninklijke Turnkring Aalst, het lidmaatschap van de Gymnastiek Federatie Vlaanderen (geldt als reductiekaart bij toegang tot wedstrijden georganiseerd door de GymFed), de verzekering, de trainingen, eventuele wedstrijdlicenties en de vakantietrainingen voor de (pre-)competitiegymnasten. Niet inbegrepen: wedstrijdkledij, inschrijvingsgeld internationale wedstrijden.